Български производител на дебелостенен капков маркуч

Контакти

Офис и магазин:
1113, гр. София, България
ул."Майор Юрий Гагарин" 30А
тел. + 359 2 865 05 52
моб. + 359 893 30 29 77
моб. + 359 893 38 26 28
моб.управител + 359 893 51 53 48
e-mail: info@europolimer.com
www. europolimer. com

Търсене в продукти

КАПКОВО ПОЛИВАНЕ- направи си сам

Самостоятелно изграждане на  капково напояване  в градината .

Капковото поливане  придобива все по – голяма популярност  и намира своите привърженици  измежду  градинарите  и  в дребните стопанства. Имайки в предвид   големите летни жеги, когато  капковото  поливане буквално  спасява не само градините и цветните лехи ,но и дърветата, лозята и храстите. Като заедно с това е спомогнало и за икономисване на водата при напояване на градините. Този способ на напояване на  растенията  изключва  излишно изразходване на вода, тя полива само растенията, оросявайки ги без да измива почвата и хаби грунта.
Към предимствата на капковото поливане спада и този фактор,че това поливане може да се извършва 24 часа, като това няма да предизвика излишно овлажняване и  създаване на среда за гнилостни  процеси и гъбични заболявания.

Как  да   изградим  системата  за  капково  поливане?

Най-лесен вариант е да се купи готова изградена система за капково напояване,които сега присъстват на пазара в доста варианти, малък недостатък на тези системи е тяхната цена. И при монтирането на такава готова  система  в градината  ще трябва да се доизкусурява тук там  по размерите на вашата градина,което води до  харчене на допълнителни пари и време.

Изграждане на капково поливане  самостоятелно - това е вторият  и сигурно най-подходящ начин да  получим  ефективна система за капково напояване на  градината(разбира се,ако има  в домакинството човек,който е способен да съедини две тръби, да проведе няколко маркуча  и да направи няколко дупки).

Преди да пристъпите към изграждането на системата за капково поливане,е необходимо да знаете следното:

3 полезни съвета:

Съвет 1. Не оставяйте  изграждането на системата за капково поливане  до летния сезон, тя трябва да бъде изградена предварително, докато не сте насадили  цветята или разсада,тъй като после има опасност да нараните или увредите корените  при монтажа.

Съвет 2.  При проектирането на системата за капково поливане, не забравяйте и за дърветата,особено тези, които са  новозасадени  или засадените  през  есента. Правилното поливане за тях е важен фактор за успешното  им прихващане на новото място.

Съвет 3. При използването на капковото напояване през цялото лято - не забравяйте периодично да подхранвате  почвата  с торове, за да не изгуби земята  своята продуктивност.

 

Примерен вариант на система за капково поливане

Copyright (C) 2016 Всички права запазени!